Het aanbod met spiegels dat je op de markt aantreft is natuurlijk ongelofelijk groot. Dit grote aanbod zorgt ervoor dat er eigenlijk zonder probleem een spiegel kan worden aangekocht naar aanleiding van ieders wens… of toch niet? Elke dag opnieuw zijn er nog heel wat mensen die kiezen voor het kopen van één of meerdere spiegels op maat. Wat is de reden daar precies voor? Zeer eenvoudig. Spiegels mogen nog in een standaarduitvoering in zoveel verschillende versies op de markt verkrijgbaar zijn, dat neemt niet weg dat ze mogelijks beschikken over afmetingen die bijvoorbeeld niet passend zijn voor de plaats waar de spiegel moet komen te hangen. Op deze pagina gaan we het in ieder geval hebben over de reden waarom een maatwerk spiegel een unieke eye-catcher kan zijn die ook in jouw interieur een belangrijke visuele meerwaarde kan betekenen.

Waar rekening mee houden bij spiegels op maat kopen?

Ga je één of meerdere spiegels kopen om in je woning te integreren? Dan moet je er zeker rekening mee houden dat verschillende factoren niet alleen hun uitstraling, maar ook hun praktische eigenschappen kunnen beïnvloeden. Laat ons in eerste instantie maar even kijken naar de uitstraling waar de spiegel over kan beschikken. Deze uitstraling wordt in de praktijk beïnvloed door:

  1. Het soort materiaal waaruit de spiegel zal worden vervaardigd;
  2. De kleur die je kiest voor bijvoorbeeld de omlijsting van de spiegel;

Natuurlijk zal het soort materiaal niet alleen maar de uitstraling van je spiegel beïnvloeden, maar ook de levensduur of duurzaamheid waarover ze beschikt. Bij het laten maken van spiegels op maat beschik je over het voordeel dat je een keuze kan maken uit allerhande verschillende soorten materialen. Bij een standaard spiegel is dat een stukje minder voor de hand liggend. De mogelijke materialen waar je mogelijks uit kan kiezen bij een maatwerk spiegel zijn in ieder geval onder meer:

  •       Aluminium;
  •       Allerhande houtsoorten;
  •       Plastic;

Let op, het spreekt voor zich dat de kostprijs van een maatwerk spiegel in de praktijk niet zelden grotendeels wordt bepaald door het materiaal waaruit ze is gemaakt. Wil je graag een voordelige maatwerk spiegel? Dan kan de keuze voor plastic bijvoorbeeld interessant zijn. Heb je wat meer te besteden en wil je vooral een kwalitatieve spiegel kunnen kopen voor de lange(re) termijn? Dan kan de keuze  voor een kwalitatieve houtsoort of voor aluminium aanzienlijk interessanter zijn.

Ook lijsten op maat bestel je bij Verno.com! 

Extra praktische eisen voor jouw spiegel op maat of niet?

Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat mensen niet meer uitsluitend over visuele, maar ook over praktische eisen beschikken met betrekking tot de realisatie van hun spiegels op maat. Hierbij kan het dan bijvoorbeeld gaan om de beschikking hebben over spiegelverwarming. Wat bovendien echter ook te denken van spiegelverlichting? Het zijn twee zeer belangrijke eigenschappen die tegenwoordig door heel wat mensen sterk worden geprefereerd. Uiteraard behoren ze tot de mogelijkheden wanneer je de keuze maakt om één of meerdere maatwerk spiegels te laten maken. Kan je dus in het standaard aanbod met spiegels op de markt niet precies vinden waar je naar op zoek bent? Dan is kiezen voor een maatwerk oplossing altijd nog een mogelijkheid!