Kookeiland de droom van iedere kookliefhebber

Een kookeiland iedereen wil er tegenwoordig graag eentje thuis realiseren. Dit komt omdat het kookeiland er voor zorgt dat het woongedeelte een wordt met het keukengedeelte. Zo kan een kookeiland ook functioneren als gezellige bar waar het gezin aan kan zitten terwijl jij aan het koken bent. Gezellig bijkletsen met je partner met een glas wijn, of een taart bakken op het grote eiland blad. Met een kookeiland kan het allemaal. In de binnenkant van het kookeiland kunnen ook veel spullen opgeslagen worden. Het hele kookeiland is namelijk voorzien van kastjes. Natuurlijk is er wel ruimte nodig om een kookeiland te kunnen realiseren, maar wees niet bang in kleiner ruimtes is het ook mogelijk.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er minimaal een meter bewegingsruimte over moet blijven rondom het eiland. Houd je daar geen rekening mee dan is er kans dat je de keuken kastjes niet meer kan openen. Dat wil je natuurlijk niet. De tijd die je in een keuken spendeert is ook de overweging waard. Ben je eigenlijk helemaal geen keuken prinses dan kies je misschien toch liever voor een groter zitgedeelte in plaats van een woonkeuken. Als je kiest voor een kookeiland dien je ook rekening te houden met de leidingen die onder de vloer gelegd moeten worden. Soms is het niet mogelijk om deze leidingen te leggen, daarom is het handig om een bouwkundige eerst naar de ruimte te laten kijken. Als het niet mogelijk is om een kookeiland te plaatsen kan je ook altijd nog kiezen voor werkbank op wieltjes. Zo creƫer je toch extra werkruimte.

Kookeilanden zijn er in verschillende vormen en maten. Een betonnen kookeiland is bijvoorbeeld duurzaam en makkelijk schoon te maken. Het ziet er stoer uit en kan met heel

wat andere keuken stijlen gecombineerd worden, zonder dat dit er gek uit ziet. Een betonnen kookeiland is ook goed te combineren met andere betonnen keuken meubels en een betonnen eiland is best goedkoop en bovendien hittebestendig. Ook kan beton wel tegen een stootje. Alleen met zuren dien je een beetje op te passen. Dit trekt namelijk in het beton. Het is ook mogelijk om een betonnen keukenblad te combineren met houten kastjes. Je kunt er voor kiezen om de stijl van je keuken door te voeren in je kookeiland, maar dat hoeft niet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kookeiland te instaleren met een marmer look. Zo lijkt je gehele kookeiland gemaakt van marmer. Tegenwoordig is deze marmer look weer helemaal hip.