Keuken inspiratie

Doordat er zoveel keuze is in keukens, is het soms best moeilijk om te beslissen welke keuken het beste bij jou thuis past. Er zijn niet alleen heel veel verschillende stijlen, maar ook in materialen en kleuren valt er veel te kiezen. Soms heb je om deze belangrijke keuze te maken een beetje inspiratie nodig van buitenaf.

Woonkeuken:

De keuken neemt in het dagelijkse leven steeds meer ruimte in. In de keuken wordt namelijk niet alleen meer gekookt. Er wordt ook gewerkt, huiswerk gemaakt of geborreld. Je ziet ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor een eettafel die aan het kookeiland gezet wordt. Zo wordt de interactie met gasten en of familie nog groter gemaakt.

Afzuigkap:

De afzuigkap is niet echt een mooi onderdeel van de keuken maar tegenwoordig zijn er zogenaamde design afzuigkappen te koop. Deze afzuigkappen lijken op een gewone hanglamp, maar zijn dus eigenlijk een afzuigkap en lamp ineen. Ook zijn er afzuigkappen die geïntegreerd zijn in de kookplaat. Zo zie je ze helemaal niet meer.

 

Keukenapparatuur:

Slimme keukenapparaten worden steeds populairder. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een app waarmee je vanuit je auto je oven kan voorverwarmen of een koelkast die bijhoudt welke producten er bijna op zijn. Of de kookplaat waarin een geïntegreerd kookboek zit, zodat u al uw recepten tijdens het koken op kan zoeken.

Gouden/ Koperen kraan en spoelbak:

Hoe zorg je ervoor dat je keuken een luxe uitstraling krijgt? Met een gouden, zwarte of koper kleurige keukenkraan of spoelbak natuurlijk. Het gebruik van deze kleuren is een grote trend geworden. Een gekleurde keukenkraan is de eyecatcher geworden van iedere keuken.

Marmer in de keuken:

Het gebruik van marmer geeft sinds mensen heugenis al een rijke uistraling. Dit is natuurlijk ook mede de reden dat marmer nu veel wordt gebruikt voor keukens. Marmer is van oorsprong een natuurlijk product en daarom raak je er niet snel op uitgekeken. De witter marmerlook wordt de laatste jaren veel gebruikt, maar ook zwart marmer en groen marmer maakt een opkomst. De donkere kleuren geven een keuken een warme en luxe uitstraling.

Brede keukenlades:

Bovenkastjes in de keuken zijn verleden tijd en maken plaats voor brede en hoge keuken kasten en lades. Lades zijn veel efficiënter in te richten dan keuken kastjes. Daarnaast geven deze greep loze ingebouwde lades een rustige uitstraling aan een keuken.

Monumentale sferen:

Het leven wordt voor veel mensen met de dag drukker. Een rustige keuken geeft een mens ook meer rust. De trend van tegenwoordig is daarom sober en ingetogen. Natuurlijke materialen worden met elkaar gecombineerd. Denk hierbij aan hout, beton, marmer en steen die gebruikt worden in combinatie met kleuren als terra en blauw.