Ben je een doe-het-zelver? Niets is zo fijn als in je vrije tijd in en om je eigen huis een paar klusjes op te knappen. Zeker in de zomer is dat extra ontspannen doordat je de hele dag buiten kunt zijn en tegelijk jezelf nuttig maakt. Het ene karweitje is natuurlijk sneller gedaan dan het andere. Neem op je vrije dagen dan ook de tijd voor het groter onderhoud, zodat je er de rest van het jaar niet aan hoeft te denken.

Zet je kozijnen opnieuw in de verf

Heb je een huis met houten kozijnen? Dan weet je dat er een keer in de zoveel jaar een periode aankomt dat je onderhoud moet plegen. Schuren, lakken of verven, het is een flinke klus, zeker als je veel ramen hebt en bijvoorbeeld ook nog een houten gevelbekleding. Het is niet verstandig om de houten kozijnen te verven als het heel heet is, maar gelukkig zijn er ook genoeg zomers dat de zon zich niet uitbundig laat zien. De temperatuur moet echter wel hoog genoeg zijn, zo tussen de 10 en 25 graden, anders droogt de verf niet.

Omdat het verven van je kozijnen onder onderhoud valt dat regelmatig terugkomt, kun je het jezelf gemakkelijk maken en een rolsteiger kopen bij Rolsteiger.net. Dan heb je ook altijd een handig hulpmiddel bij de hand om de gevallen bladeren uit de dakgoot te halen. Of de ramen op de eerste verdieping aan de buitenkant te wassen.

Knap de tuin op

Met een eigen tuin hoef je je ook niet te vervelen. Er is altijd wel een hoekje dat onderhoud nodig heeft, of misschien wil je eindelijk dat stukje braakliggende grond achterin betegelen en er een gezellig zitje maken. Zet je daar een mooie plataanboom neer dan zorgt die voor voldoende schaduw, maar de boom groeit ook behoorlijk hard. Zorg er dus voor dat je deze regelmatig snoeit, zodat de boom het nieuwe terras niet overwoekert. Ook die hoge heg met coniferen moet regelmatig gesnoeid worden, zodat het pad ernaast weer beter begaanbaar wordt. Als je een rolsteiger hebt, kun je op een eenvoudige manier ook bij de hoogste toppen komen, terwijl je een stabiele ondergrond hebt en allebei je handen vrij houdt om de heggenschaar te bedienen.