Tijdens deze corona periode heeft uw waarschijnlijk meer vrije tijd in uw handen dan gewoonlijk. Dit geeft u een unieke gelegenheid om kwesties aan te pakken die normaal uit het oog springen. Een van deze kwesties is de kosten van uw woonlasten. Er is altijd ruimte voor verbetering wat betreft het verlagen van uw woonlasten, maar de vraag is vaak hoe precies. In dit artikel belichten we enkele methodes die u jaarlijks veel geld besparen op uw woonlasten.

Controleer uw verzekeringen

De eerste manier om uw woonlasten te besparen is door grondig al uw verschillende verzekeringen op uw woning te bekijken en de afweging te maken of sommige voorwaarden in deze verzekeringen daadwerkelijk nodig zijn. Denk hierbij aan een inboedel verzekering die vele malen hoger is dan de daadwerkelijke waarden van uw spullen in huis. Daarnaast is de concurrentie tussen verzekeraars de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat betekent dat u waarschijnlijk een goedkopere verzekering kan afsluiten bij een andere verzekeraar of zelfs bij uw huidige verzekeraar.

Gebruik een prijsvergelijker

Er zijn echter zodanig veel verschillende verzekeraars dat het voor velen haast onmogelijk is de bomen door het bos te zien. Daarom zijn er websites die verzekeringen overzichtelijk met elkaar vergelijken in het leven geroepen. U kunt bijvoorbeeld u woonverzekering op overstappen.nl vergelijken met andere vergelijkbare verzekeringen.

Bespaar energie
Een tweede manier om uw woonlasten te besparen is door uw energieverbruik grondig onder de loep te nemen. Is het daadwerkelijk nodig om de verwarming aan te hebben terwijl u de hele dag uit huis bent? Door aandachtig over uw energieverbruik na te denken kan u redelijk wat kosten besparen. Denk hierbij ook aan het gegeven dat de energiekosten overdag hoger zijn dan ’s nachts. Het is dus voordeliger om bijvoorbeeld uw wasmachine, droger of vaatwasser ’s nachts aan te zetten. Per jaar kan dit u aardig wat geld schelen. Net als bij verzekeraars is het ook slim om uw energieleveranciers te vergelijken. Vaak is er een goedkopere energieleverancier waar u naar kunt overstappen.

Frequent onderhoud loont
Tot slot scheelt de wijze waarop u uw woning onderhoudt ook veel in vaste lasten. Het is meestal slimmer om vaker kleinere onderhoudsbeurten te plegen dan 5 tot 10 jaar te wachten tot een gedeelte van uw huis compleet vervangen moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontluchten van uw radiatoren en CV ketel. Natuurlijk zijn hierbij uitzonderingen zoals het beschilderen van uw huis, wat beter wel in één keer gedaan kan worden. Door frequent onderhoud te plegen kan u ook de kosten van uw opstalverzekering drukken, ook doordat uw huis minder risico loopt op schade. U kunt uw juiste opstalverzekering via overstappen.nl vinden, zodat dat u ook weer geld bespaart.

Dit waren 3 creatieve manieren om uw woonlasten te besparen. Er zijn natuurlijk talloze verschillende methodes die uw verder kunnen helpen, maar een goed begin is het halve werk.