In bijna elk huis staat de keuken centraal. Je gebruikt hem elke dag als je thuis bent en daarom is het zeker een must om een fijne en mooie keuken in jouw woning te hebben. Je kunt er niet omheen dat de keuken een centrale rol heeft in menig huishouden en daarom is het extra leuk om een mooie en nieuwe keuken te hebben. Lees dit artikel om erachter te komen wat een vernieuwde keuken voor voordelen met zich meebrengt. 

Extra werkruimte en opbergruimte creëren 

Eén van de meest genoemde keuken ergernissen is dat je te weinig werkruimte en opbergruimte hebt. Vergelijkbare ergernissen die met een functionele indeling van de keukenruimte gemakkelijk zijn weg te nemen. En zeg nou zelf: waarom zou je jezelf elke dag ergeren aan dezelfde keuken ongemakken? De situatie in huis verandert ook door de jaren heen. Hierdoor krijg je ook andere behoeften in je keuken. Het huishouden breidt uit, je krijgt meer spullen, haalt meer boodschappen in huis en zo ontstaat ook het probleem van te weinig opbergruimte. Door in kaart te brengen wat jouw leefsituatie is, kun je bedenken wat voor keuken bij jou past en hoeveel ruimte je nodig hebt. Wanneer je dit in kaart hebt gebracht, kan Anselm Oome in Dongen de keuken vakkundig voor jou plaatsen.

Wat voor looproute wil je in jouw keuken

Er zijn vijf keukenzones. Deze vijf zones zijn: voorraad (boodschappen, hierbij hoort ook de koelkast), opbergen (denk hierbij aan pannen, kookgerei en servies), spoelen en afval (de wasbak met gootsteenkast), voorbereiden (de werkruimte op het aanrechtblad waar je bijvoorbeeld groenten snijdt) en koken en bakken. Als je deze zones in de juist volgorde plaatst, zal je tot wel 20 procent minder lopen in de keuken tijdens alle taken die je er uitvoert. 

Hoe vaak doe je boodschappen? 

Je weet in eerst instantie misschien niet precies waarom het belangrijk is voor je keuken om in kaart te brengen hoe vaak je boodschappen doet, maar dit is zeker een belangrijk punt om naar te kijken. Op het moment dat je elke dag boodschappen doet voor het avondeten heb je niet veel opbergruimte nodig. Doe je juist een keer per week veel boodschappen voor de hele week? Houd er dan rekening mee dat je meer kasten nodig hebt voor het opbergen van de voorraad of misschien moet kiezen voor een koelkast met meer inhoud.