Heb je last van kalkaanslag in je badkamer, keuken of toilet, bijvoorbeeld op de tegels, in de wasbak of op de kranen? Dan is het tijd om in actie te komen. Natuurlijk is het altijd verstandig om alles zo droog mogelijk te houden. Zo kun je de tegels en je glazen douchedeur na het douchen het beste gelijk afnemen met een wisser. Ook je kranen kun je het beste zoveel mogelijk droog houden aan de buitenkant. Op deze manier kun je heel wat kalkaanslag volkomen. 

Toch blijft er altijd nog kalk over. Hoe dat komt? Dat is vrij simpel: ons Nederlandse kraanwater bevat namelijk ontzettend veel mineralen, waaronder calcium. Dit calcium is één van de grootste veroorzakers van kalkaanslag. Zelfs als waterdruppels opgedroogd of verdampt zijn, blijven de minuscule kalkdeeltjes achter. Gelukkig is er een doeltreffende oplossing tegen kalk in water. Laat gewoon regionaal monteren, zoek bij bijvoorbeeld naar: waterontharder Den Bosch.

Wat kan een waterontharder doen tegen kalk in water?

Een waterontharder wordt ook wel een waterverzachter genoemd. De uiteindelijke naam is niet zo belangrijk. Laten we ons eerder focussen op de werking van het apparaat. De ontharder wordt geplaatst op de plek waar het leidingwater je woning binnenkomt. Voor het beste resultaat en een professionele plaatsing kun je dit het beste overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf. De waterontharder is voorzien van een filter. Dit actieve koolstoffilter houdt mineralen als calcium en natrium, maar ook ijzerdeeltjes tegen. Op deze manier maakt de waterontharder van hard water heel eenvoudig en snel zacht water.

Waarom een waterverzachter laten installeren?

Door te kiezen voor een waterontharder bij jou thuis profiteer je direct van verschillende voordelen. Zo hoef je voortaan niet meer te boenen op kranen vol kalkaanslag, omdat deze aanslag simpelweg niet meer kan ontstaan. Daarnaast is zacht water ook veel beter voor je huishoudelijke apparatuur en de leidingen die er naartoe lopen. Je wasmachine en ook de vaatwasser gaan op deze manier heel wat langer mee. Verder voelt zachter water ook veel prettiger aan op je huid. Zeker als je nu nog veel last hebt van psoriasis of eczeem is een waterontharder dus een goed idee.