Dat een gietvloer alleen voor strakke design interieurs is klopt niets van. Men verwacht het wel omdat het een gladde en strakke vloer is. Daar moet vast een strakke inrichting bij. Niets in minder waar. Door middel van een rustige basis kan jij juist uitpakken met jouw eigen stijl. Ben jij bijvoorbeeld gek op planten en staat je huis er vol mee? Met een drukke tegel of plankenvloer en al deze verschillende planten kan het veel te onrustig worden. Met een strakke rustige gietvloer gaat de aandacht naar jouw planten en komen deze veel meer tot zijn recht. Dit geld voor kunst, fotografie, vintage meubeltjes, leuke karpetten of gekleurde meubels. Een rustige gietvloer zorgt ervoor dat jij de aandacht kan leggen op datgene wat jij mooi of belangrijk vindt in jouw woning.

Mijn type keuken/huis past dit niet

Stop met dit zeggen. Er is geen ‘type’ huis waar gietvloeren in passen. Woon jij in een woonark met een kleinere woonkamer. De gietvloer maakt het ruimtelijk. Woon jij in een karakteristiek pand met veel details? Dit type vloer zorgt ervoor dat de basis weer rustig is en de aandacht naar die ornamenten gaan of die mooie lambrisering. Woon jij in een jaren 70 huis zonder een ‘stijl ‘? Creëer die stijl dan zelf met een strakke basis zodat jij daarna helemaal los kan gaan. Er is geen huis waar dit type vloer wel of niet staat. Jij moet ervoor zorgen dat jij het afmaakt. Er zijn ook veel verschillende gietvloer kleuren. Hiermee kun jij iet meer warmte toevoegen of juist voor een beton look gaan. Je kunt hierbij ook kiezen voor een effen vloer of juist met wat werkingen. Deze vloer past dus ook bij jou thuis en in de keuken.

Voor wie en waar?

Oud, jong, kind of huisdier. In de woonkamer of in de badkamer en zelfs keuken. Het kan allemaal. Ben je iets meer op leeftijd en heb je wat grove meubels en veel accessoire? Dan kies je juist voor rustige gietvloer kleuren zodat de kamer niet te druk wordt. Ben je jong en heb je kleine kinderen? Ideaal! Natte schoenen, moddervoeten, drinken knoeien of eten morsen. Doekje erover en klaar. De Pu gietvloer kan wel tegen een stootje dus ook met huisdieren ben je met een bezem de haren zo weer kwijt. Waar? Die badkamer tegel voegen zijn altijd vies. Met gietvloeren in huis heb jij geen last meer van voegen. Eigenlijk kan je geen ruimte bedenken waar het niet kan. Maar let wel op, leg een PU gietvloer niet zelf. Laat dit door vakmensen doen zodat jij veel langer van jouw vloer kan genieten.