Spoorverlichting (of spoorspots) lijkt de nieuwe it-lamp te worden volgens de webshop van Lichtkoning. Baanverlichting zie je het vaakst in de keuken, boven het kookeiland, maar steeds vaker ook in de woonkamer. Het is modern, elegant en een echte eye-catcher! We leggen haarfijn uit hoe tracking werkt. Hangt deze populaire lamp binnenkort bij jou in huis? Dan zal je er gegarandeerd voor zorgen dat iedereen je zal overladen met complimentjes, want deze verlichting is echt prachtig.

Railverlichting is helemaal hip

Railverlichting bestaat standaard uit verschillende delen die zijn samengevoegd: rails, railverlichting, railtoebehoren en accessoires. Dit zit dus weer anders in elkaar dan een normale hanglamp. Met railverlichting creëer je eenvoudig licht zonder nieuwe elektrische aansluitingen. Zo kunnen er met rails meerdere lampen op één lichtpunt worden aangesloten. De punten op de rail zijn meestal onafhankelijk van elkaar te verstellen, zo bepaal je zelf waar het licht schijnt. Onwijs gemakkelijk dus, en ook nog eens super functioneel!

De webshop van Lichtkoning staat vol met railsystemen

Kortom, met een 1-fase railsysteem kun je alle lampen tegelijk aan of uit doen. Bij een 3-fasen railsysteem kun je bijvoorbeeld sommige lichten laten branden en de rest uitdoen. Thuis kan meestal een 1-fase systeem gebruikt worden. Vaak hebben specialisten baanverlichting in alle maten, maar het beste is dat je ze ook aan elkaar kunt rijgen. Wil je bijvoorbeeld een hele lange bus met wissels, dan kun je er meerdere met elkaar verbinden. Hiervoor heb je een verbindingsstuk nodig, deze kun je apart bestellen. Zo vind je altijd de perfecte maat voor jouw woning! Zo hebben we 1 meter railwissels, 2,86 meter railwissels en hoekrailwissels. Zwart is verreweg de meest populaire kleur, maar is ook verkrijgbaar in andere kleuren. Zo kies je altijd iets dat het beste bij jou past!

Naast railverlichting een dimbare hanglamp

Naast railverlichting worden ook dimbare lichtbronnen steeds populairder. Tegenwoordig zijn bijna alle lichtbronnen dimbaar, heel fijn natuurlijk! Het ene moment zit je aan tafel met een drankje en dan is een fel licht niet meer nodig. Fijn als je de lamp dan dus ook kunt dimmen. Maar als je ’s middags met een laptop werkt, is het belangrijk dat het licht vooral praktisch is. Dimbare lichtbronnen zorgen ervoor dat je lampen geschikt zijn voor elke situatie. Het dimmen van de lamp heeft verschillende voordelen. Zoals we net al aangaven, kun je bij dimbare lichtbronnen kiezen of je sfeerverlichting of functionele verlichting nodig hebt en deze aanpassen aan elke situatie. Dimbare lichtbronnen gaan daarnaast ook langer mee als ze niet altijd volledig open staan.

Ga altijd na of de lamp echt dimbaar is

Als je een lamp koopt, vertellen specialisten je altijd of je deze kunt dimmen of niet. Niet alle lichtbronnen zijn dimbaar, maar dit staat ook terug in de technische gegevens en  verpakking. Naast lampen dimmen met een dimmer kan dat nu ook eenvoudig met een slimme lichtbron. Je koppelt hem eenvoudig aan je telefoon of tablet. Veel winkels hebben dimbare lampen met buitenverlichting (aan de muur), 3-traps lichtbronnen en smart lichtbronnen die je kunt dimmen. Dat is precies wat je nodig hebt! Vloerlampen hebben soms zelfs een ingebouwde (touch)dimmer. Heb je geen externe dimmers, dan zijn  3-staps dimmende lichtbronnen en slimme lichtbronnen een goed alternatief.