De toenemende modernisering van flats en andere ruimten dwingt ons op zoek te gaan naar een meer praktische, zuinige, maar vooral “op maat gesneden” manier om ruimten te gebruiken. Op maat gemaakte garderobekasten bieden een aantal originele voordelen, zij zijn een unieke oplossing voor het opvullen van vrije ruimten met een praktisch ontwerp. Het grote nut van op maat gemaakte kleerkasten ligt in de uitvoering ervan.

Ontdek hieronder alle voordelen die kasten op maat voor jouw woning kan bieden. Kijk hier eens naar!

Elegante voordelen van op maat gemaakte garderobekasten

Op maat gemaakte garderobekasten bieden vele voordelen. Ze voegen elegantie en stijl toe aan elk interieur. Een indrukwekkend voordeel van op maat gemaakte garderobekasten is het originele ontwerp dat de moderne levensstijl in elk interieur tot zijn recht laat komen. Onbeperkte formaat mogelijkheden, subtiele en elegante deurpanelen kunnen het dominerende element in elke ruimte zijn.

Praktische voordelen van op maat gemaakte kleerkasten

Een van de grootste voordelen van op maat gemaakte garderobekasten is de mogelijkheid om ze aan te passen aan verschillende omgevingen. Op maat gemaakte garderobekasten zijn in vele opzichten een praktische en efficiënte oplossing. Zij maken de integratie van atypische vormen met unieke ontwerpen mogelijk.

Deze meubelen zullen het goed doen in lage delen van de kamer, onder hellingen, op trappen en in nissen. Ze maken optimaal gebruik van ruimtes die anders ongebruikt zouden blijven. Uiteraard kunnen op maat gemaakte kleerkasten ook op hele muren of fragmenten daarvan worden geplaatst.

Hierdoor wordt niet alleen de beschikbare ruimte optimaal benut, maar wordt ook de inrichting van de kast aan de individuele behoeften aangepast. De mogelijkheid om extra legplanken en laden te installeren zal vooral gewaardeerd worden door diegenen die een grote collectie schoenen, handtassen of accessoires hebben.

Wanneer kies je voor een aangepaste garderobe?

Deze meubelen zullen vooral in kleine kamers werken, waar, zoals we weten, elke centimeter bergruimte zeldzaam is. Dankzij de op maat gemaakte kleerkast maken we optimaal gebruik van de ruimte en vermijden we (in tegenstelling tot afgewerkte meubelen) lege ruimtes. Hieraan moet worden toegevoegd dat bij het bepalen van de prijs van een op maat gemaakte kleerkast, er rekening mee moet worden gehouden dat naast de materiaal- en arbeidskosten, ook de oriëntatie, het ontwerp en de montage in de prijs zijn inbegrepen.

Kwaliteit en lange levensduur

Als je een kast op maat kiest, denk dan na over hoe de kast zal worden gemaakt. Als je een lange levensduur en een probleemloze werking van de kast wenst, moet je kwaliteitsmaterialen kiezen en een beroep doen op deskundige vaklui.

 

Bron: succes-bouw.nl